10 indoor fietstrainers in één overzicht

Samen met Futurumshop.nl hebben we 10 indoortrainers op een rij gezet. Binnen trainen is soms een prettig alternatief als je de slagregens, pekel, sneeuw, koude en ander klein mensen leed wil ontwijken. Bereid je dus goed voor op het nieuwe fietsseizoen.

vrijdag, 21 september 2018, 16:05
10 indoor fietstrainers in één overzicht

Graag je condite op peil houden in de winter? Maar heb je geen zin om door regen, kou en sneeuw te moeten fietsen? Dan is een fietstrainer jou vriend voor een  conditionele trainingsboost. Je kan dit het voorjaar weer met goede moed aan het fietsseizoen te beginnen!

Het aanschaffen van een goede fietstrainer die bij je past is alleen geen gemakkelijke klus. Er worden tientallen modellen aangeboden en elke trainer heeft weer zijn eigen kwaliteiten. De top 10 fietstrainers zetten wij dus hier voor je op een rijtje zodat een keuze maken misschien iets makkelijker wordt.

Wij vertellen je in een paar zinnen wat ze doen en kunnen. Aan jou daarna de keuze. Wil jij samen met je vrienden naar de virtuele top van de Mont Ventoux klimmen? Alle geselecteerde  fietstrainers zijn geschikt voor Zwift, TrainerRoad en Kinomap, dus de virtuele klim naar elke top ligt aan je voeten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Futurumshop.nl

Wahoo KICKR Power Trainer | Direct Drive

De Wahoo KICKR Power Trainer is niet voor niets de fietstrainer waarop de renners van Team Sky hun kilometers maken als ze kiezen voor een indoortraining of opwarmen voor een loodzware etappe. Ook dit is een Direct Drive model waarbij je geen achterwiel hoeft te gebruiken. De 2018 editie beschikt over hetzelfde design als zijn voorganger en beschikt nu ook over ondersteuning voor fietsen met schijfremmen en 12×142/148 steekassen. De trainer simuleert stijgingspercentages tot wel 20 procent en bevat een fysiek vliegwiel dat direct aangedreven wordt met een V-Snaar. Onze productspecialist ondervond dat de trainer daardoor merkbaar directer reageert dan andere Direct Drive fietstrainers. Prijs: € 1199.99.

Wil je ervaringen lezen of meteen bestellen? Ga dan naar het volledige artikel op Futurumshop.nl

arrow down

Wahoo KICKR Snap Trainer | Smart

De Wahoo KICKR Snap is een Smart fietstrainer: minder realistisch dan een direct drive zoals de KICKR Power Trainer, maar wel een stuk aantrekkelijker in prijs en bovendien verrassend compleet. Nieuw zijn de verbeterde vermogensmeting tot 3%, LED lampjes om te zien welke verbindingen er actief zijn en de mogelijkheid om externe powermeters te koppelen. Prijs €549.00.

arrow down

Elite Direto Trainer + Voorwielsteun | Direct Drive

De Direto is een hoogwaardige trainer van Elite die het gat opvult tussen de smart trainers en de Drivo II. De trainer beschikt over een geïntegreerde vermogensmeter zodat jij je trainingsprestaties tot in detail kunt analyseren. Met een vermogen van 1400 watt staat de Direto garant voor uitstekende prestaties. Al sinds de introductie van deze topper die medio 2017 plaatsvondt, vindt de Direto gretig aftrek onder fanatieke wielrenners. Vooral de goede prijs-kwaliteitverhouding en de betrouwbare prestaties komen in vele reviews terug. Prijs € 699.00.

arrow down

Elite Drivo II |  Direct Drive

De Elite Drivo II is de upgrade van de al zeer befaamde Drivo en daarmee de meest complete trainer van Elite. De trainer is nog stabieler, nog nauwkeuriger en reageert nog sneller!. De trainer biedt dan ook een superrealistische trainingservaring. Deze trainer waarop onze held Tom Dumoulin ook regelmatig flink wat kilometers wegtrapt, beschikt namelijk over een interne vermogensmeter, een elektronisch geregelde magnetische weerstand en een uitstekende simulatie van hellingen tot wel 24 procent. Prijs €1259.00.

Wil je ervaringen lezen of meteen bestellen? Ga dan naar het volledige artikel op Futurumshop.nl

arrow down

Tacx Neo Smart T2800 | Direct Drive

De Tacx NEO Smart is de meest krachtige en stilste fietstrainer van Tacx. De NEO Smart beschikt over een zeer natuurgetrouwe weerstand zodat het soms net lijkt of je echt op de weg fietst. Met een maximaal remvermogen van maar liefst 2200 watt heeft de Tacx NEO de meeste spierballen van de drie grote toptrainers. Het is een Direct Drive model met als groot voordeel dat de kracht direct via de ketting op de cassette van de trainer wordt overgebracht. Daardoor vindt er geen slijtage plaats aan je fietsband en is je fietservaring bovendien super realistisch. De Tacx NEO wordt al jaren uitstekend beoordeeld op onze website door veel wielrenners die de trainer inmiddels al hebben aangeschaft. Prijs € 1249.00.

arrow down

Kinetic Rock and Roll Smart Control | Smart

Als je graag zo realistisch mogelijk wilt trainen, dan is de Kinetic Rock And Roll Smart Control fietstrainer een uitstekende keuze Dit ‘groene monster’ van Kinetic beschikt over een vermogen van 1800 Watt bij 45 km/u. Wat de trainer uniek maakt is de speciale verbinding van het frame. Hierdoor beweegt je fiets mee met je bewegingen en wordt de ervaring veel realistischer dan wanneer je fiets alleen recht blijft staan! Dankzij de uitstekende communicatie met bijvoorbeeld ZWIFT kan je vanuit huis jou fietsvrienden uitdagen op welke col dan ook. Prijs € 719.95

Wil je ervaringen lezen of meteen bestellen? Ga dan naar het volledige artikel op Futurumshop.nl

arrow down

Wahoo KICKR CORE | Direct Drive

Wahoo heeft met de Kickr Core eindelijk zijn mid-range direct-drive fietstrainer ontwikkeld. Met een zwaar vliegwiel, een vermogen van 1800 Watt en een maximale hellingsgraad van 16 procent doet deze krachtspatser nauwelijks onder voor de toptrainer van Wahoo, maar kan je toch een trainer verwachten met een zeer scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Het grootste verschil ten opzichte van de Wahoo Kickr Power zit hem in de grootte van het vliegwiel en daardoor wordt de weerstand minder precies aangepast. De interne vermogensmeter legt onder andere je snelheid, kracht en afstand vast. Via ANT+ FEC en Bluetooth koppel je hem gemakkelijk aan je fietscomputer of software als Zwift. De Wahoo Kickr Core is daarmee alles wat je wenst van een fietstrainer met een extreem goede prijs/kwaliteitsverhouding. Prijs €799.99.

arrow down

CycleOps Hammer | Direct Drive

Ervaar een ongekend realistische fietservaring met de CycleOps Hammer. Dankzij de stevige en solide constructie, het zware vliegwiel en de accurate PowerTap vermogensmeter is de CycleOps Hammer een echte topper die ook wordt gebruikt door onder andere Bauke Mollema. Ondanks zijn wattageondersteuning tot 2000W produceert hij slechts 64 decibel bij 32 km.h. De trainer is geschikt voor zowel snelspanner als steekas en communiceert middels ANT+ FEC en Bluetooth. Op die manier kun je moeiteloos verbinden met bijvoorbeeld Zwift. Prijs € 849.95.

arrow down

Tacx Flux Smart T2900 | Direct Drive

De Tacx Flux fietstrainer is een uitstekend voordeliger alternatief voor de Tacx NEO Smart. Kwalitatief doet de Flux op veel punten niet onder voor zijn grotere broer. Ook de Flux is een stille en zeer complete trainer die ervoor zorgt dat zelfs de kleinste veranderingen in weerstand vliegensvlug worden doorgestuurd naar de benen. De Flux kan tot 1500 watt aan weerstand leveren en simuleert hellingen tot 10%. Genoeg om de meeste beklimmingen van beroemde colls realistisch na te bootsen. Prijs € 549.00.

Wil je ervaringen lezen of meteen bestellen? Ga dan naar het volledige artikel op Futurumshop.nl

arrow down

Bkool Smart Pro II trainer Smart fietstrainer | Smart

De Bkool Smart Pro II trainer was een schot in de roos. Vele wielrenners hebben ontzettend veel kilometers afgelegd op deze toptrainer. Ten opzichte van het eerste model is de Pro II nog stiller geworden, terwijl deze ook een nieuw design gekregen heeft. Je kan virtuele routes rijden over de hele wereld met dezelfde weerstand als wanneer je echt op de weg rijdt. Wat deze trainer bijzonder maakt is dat het ook mogelijk is dezelfde route samen met je vrienden te rijden en onderweg ook gewoon via de Voice Chat met elkaar praten om elkaar net even wat meer op te peppen! Prijs € 449.00.

Foto: Futurumshop.nl

arrow down