Het dagboek van een ploeg in de Tour de France

Zonder kok, soigneur, perschef, mechanieker en ploegleider geen Tour de France.

Speciaal voor onze Tour de France Special 2023 gingen we op zoek naar de ruggengraat van een Tourploeg. De wereld kijkt naar de renners en hun prestaties. Wij kijken naar de wereld daarachter en gingen in gesprek met de kok, de soigneur, de perschef, de mechanieker en de ploegleider van EF Procycling.

Het dagboek van een Tourploeg

Om 06.00 uur gaat de wekker. Owen Blandy, de kok van EF Procycling kruipt uit zijn bed van zo maar weer een hotel in Frankrijk. Nog anderhalf uur, dan moet het ontbijt voor de renners en de staf op tafel staan. Daarna staat alles in het teken van een uitgeballanceerde avondmaaltijd waarna hij pas rond 22.00 uur de tafels afruimt. In weer een ander hotel. Nog even een avondwandeling om zijn vriendin te bellen en dan naar bed. De wekker staat immers weer om 06.00 uur.

De eerste drie weken van juli zijn misschien wel de zwaarste uit een rennersbestaan. De Tour de France wringt langzaam maar zeker alle krachten uit het lichaam van een sporter. Maar niet alleen voor de coureurs is het afzien. Binnen een wielerploeg zijn veel meer mensen actief in zo’n grote ronde. Van kok tot soigneur en van mechanieker tot perschef. Allemaal maken ze ontzettend lange dagen in Frankrijk. En allemaal hebben ze hetzelfde doel: succes in het grootste wielerspektakel ter wereld!

Het hele verhaal over Owen, Sophie, Keir, Jacob en Tom lees je in onze Tour de France Special 2023. Koop dat nummer en maak kans op een Specialized Tarmac SL6 ter waarde van € 2.850. Of maak gebruik van de aanbieding van 3 nummers Bicycling abonnement en krijg de Tour de France Special 2023 cadeau.