Lunch: Pasta met green goddess dressing

Eerlijk is eerlijk, soms willen we wel eens iets anders dan een mik brood. Daarom deze pasta voor tijdens de lunch van je fietstocht.

© Getty Images - Eugene Mymrin

GettyImages-884727612.jpg

Wist je dat koude pasta nog beter voor ons is dan de warme variant? Door het afkoelen veranderen de eigenschappen van de pasta en neemt het aandeel zetmeel toe. Dit zorgt ervoor dat de energie in de pasta langzamer wordt opgenomen. Handig voor als je straks nog naar huis moet fietsen. Kies voor volkorenpasta: levert je nog meer vezels, vitaminen en mineralen.

Voor 1 persoon ~ 15 minuten
- 100 gram gekookte volkorenpasta (droog gewogen)
- 15 gram pijnboompitten
- 100 gram gerookte kipfilet
- 50 gram rucola

Voor de dressing
- 50 ml Griekse yoghurt (of kwark)
- ½ avocado
- 1 handje verse kruiden (varieer met basilicum, peterselie of koriander)
- ½ el citroensap

Bereiding

  1. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan knapperig.
  2. Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  3. Meng voor de dressing alle ingrediënten in een blender tot een romige massa. Voeg eventueel peper, zout en cayennepeper naar smaak toe.
  4. Meng alle ingrediënten voor de pastasalade in een bakje dat je goed af kunt sluiten. Verpak de pijnboompitten apart en voeg deze pas net voor het opeten toe.