Fietsen, we doen het elke dag en wat is het mooi. Ok, toegegeven, soms regent het, is het koud en ellendig. Maar wat altijd mooi is, en meestal droog, is een stageplaats bij Bicycling.

Wij zoeken een stagiair die gek is op social media en een lekker stuk kan schrijven over fietsen; wat jij het allerliefste doet. Zit Facebook, Twitter, Instagram, en Strava jou net zo lekker als een broekje met een zeem? Dan zijn we op zoek naar jou.

Lees hier de volledige vacature: Vacature: Bicycling zoekt online redactie stagiair(e)!

We geven je vijf redenen waarom stage lopen bij Bicycling de moeite waard is:

1. Je mag met je (race)fiets/mtb naar binnen.

Op onze redactie ademen we sport. De een komt hardlopend aan, de ander vertrekt op de fiets. Het weekend staat bol van sportieve activiteiten en natuurlijk bespreken we je laatste en mooiste sportervaringen. We hebben een douche, dus je kan altijd weer fris aan het werk!

2. Er is veel te doen en veel te leren

Omdat we hard groeien en altijd online zijn, is er veel te doen en te leren. Naast de website die elke dag up to date is en moet zijn (kennis van content management systemen is een pré) beheren we zes social media kanalen waarop we elke dag actief zijn.

3. Mooie spullen

Omdat we veel nieuwe fietsen, helmen, kleding, en andere fietsspullen testen, heb je de mogelijkheid om altijd als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste snufjes en modellen. En omdat de meeste fietsers net als eksters zijn, durven we te wedden dat je het naar je zin krijgt.

4. Werken in een middelgroot mediabedrijf

Bicycling wordt uitgegeven door Hearst Nederland. Wij geven onder andere ook Runner's World, Men's Health, National Geographic, Cosmopolitan en Quote uit. Er is een videobedrijf aan boord en alle mogelijk support voor web en online. Een enorme kans voor jou om veel te leren.

5. Je mag de hele dag over je hobby praten

Een goede sfeer waarin hard gewerkt en hard gelachen wordt, vinden wij belangrijk. Dat gaat het best als je met je hobby bezig bent. Lachen om geniale filmpjes op social, zenuwachtig zijn over of je post het goed gaat doen, je verbazen over alles wat het www te bieden heeft. Maar vergeet ook niet mee te denken over toffe ideeën om de content-machine op volle toeren te laten draaien. Wist je bijvoorbeeld dat de video die we maakten over het tellen van de kasseien op de Kapelmuur helemaal uit de koker van stagiaires kwam?

preview for Zoveel kasseien liggen er op de Kapelmuur

De werkzaamheden

Ondersteuning van de Digital Content Manager bij dagelijkse werkzaamheden op het gebied van e-mail marketing, social media, en online publishing. Jouw dagelijkse bezigheden zullen bestaan uit het verzamelen en communiceren van relevante content voor fietsers en het ontwikkelen van online strategieën die op termijn kunnen worden geïmplementeerd.

Dit ben jij

De ideale kandidaat heeft een bovenmatige interesse in de online wereld, is op de hoogte van de laatste trends en heeft al enige praktische online-ervaring opgedaan op het gebied van content management, e-commerce, social media en e-mailmarketing. Hij / zij heeft affiniteit met wielrennen, mountainbiken en alles wat zich ongemotoriseerd voortbeweegt op twee wielen. Hij of zij gaat op de fiets en online graag uitdagingen aan!

Periode: in overleg

Interesse? Mail dan je motivatie en CV naar Florian Bont via florian.bont@hearst.nl