BEAT Cycling Club heeft een clubstructuur maar heeft het met de leden en de sponsoren voor elkaar gekregen om een eerste professionele wielerploeg te starten. Geniaal! Het is daarmee de eerste commerciële sprint baanploeg in de geschiedenis van de Nederlandse Wielersport.

Het team richt zich komend seizoen op de wereldbekerwedstrijden in Polen (3 tot 5 november) en Groot-Brittannië (10 tot 12 november), het NK baanwielrennen, het EK baanwielrennen en het WK baanwielrennen in Apeldoorn. het WK zal plaatsvinden van 28 februari tot en met 4 maart 2018. De ploeg zal tijdens de wereldbekerwedstrijden uitkomen op de teamsprint, de individuele sprint, de Keirin en de kilometer tijdrit.

Theo Bos: ‘Ik ben ontzettend trots op de realisering van het team, een traject dat we eerder dit jaar hebben ingezet en waar we al meer dan 10 jaar van dromen. Ik kijk ernaar uit om samen met Matthijs en Roy deze nieuwe stap te maken en de clubkleuren van BEAT te vertegenwoordigen. We gaan hard werken om de concurrentie met de wereldtop aan te gaan en de baansport naar een hoger niveau te tillen.’

Tim Veldt, de coach – die voorheen ook een aardig houtje op de baan kon fietsen – zegt: “Ik wil heel graag een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de baansport. BEAT heeft een nieuwe aanpak en kijk op de sport waarbinnen ik me als coach op de lange termijn verder kan ontwikkelen en wat mij een geweldige nieuwe uitdaging geeft.”

De baanploeg krijgt een plek binnen de structuur van BEAT Cycling Club. BEAT is de eerste professionele wielerclub in de geschiedenis van de wielersport die topsport, breedtesport en wielerfans samenbrengt in een clubstructuur. Je kan dus ook gewoon lid worden van deze club.

Bekijk de Track Team intro video hier.

Eind vorig jaar heeft BEAT Cycling Club een nieuw businessmodel in het professionele wielrennen geïntroduceerd: het wielrennen vanuit een clubstructuur. Op dit moment is BEAT de snelst groeiende wielerclub van de Benelux, met duizenden betrokken supporters en leden. De baanploeg wordt ondersteund door een netwerk van bedrijven, waaronder Libéma profcycling. Technische partners worden in de komende periode bekend gemaakt.