Campagnolo, Campa of Campi, allemaal kennen we het van de groepen Athena, Record en Super Record. Als het gaat om wielerhistorie, prachtige verhalen en kwaliteit, hebben ze een haast oneindig palmares.

Dit jaar komt Campagnolo écht met iets nieuws. Geen update van de Super Record groep of een verbetering van de Bora wielen, nee: een eigen kledinglijn. Na 80 jaar ontwikkelen en produceren van wielsets en groepen, gaat ook de kleding eraan geloven.

Campagnolo, kledinglijn, italiaanse snitpinterest
FOTO: CAMPAGNOLO

Volgens hun eigen 'performance first' filosofie, wordt ook de kleding ontwikkeld. Met oog voor aerodynamica, goed aansluitende anatomische pasvorm en compressie op de juiste plekken, moet deze kleding een extra dimensie gaan geven aan de campa-beleving.

Aan alles is gedacht: koersbroeken, shirts, handschoenen, arm- en beenstukken, een snelpak, en zowel voor dames als heren de volledige range in kleding van zomer tot herfst. Of er ook winterkleding aankomt weten we nog niet. Dat blijft nog even spannend.

Ook tof voor de zomer: gewoon een t-shirt van je favoriete merk.

Campagnolo, kledinglijn, italiaanse snitpinterest
FOTO: CAMPAGNOLO

Campagnolo streeft ernaar kleding te maken die gericht is op de prestatiegerichte fietser. Zowel qua pasvorm als qua materialen. Dus geavanceerde technieken met drie draden op platgestikte naden, hoge slijtvastheid, verzonken ritsen en antibacteriële behandelingen. 'Comfortabel voor de langste dag in het zadel, maar prestatiegericht om het verschil te maken én zo duurzaam dat je het elke dag kan dragen' zoals de Italianen zelf zeggen.

De kleding wordt in Italië ontworpen en gemaakt en is via de webshop van Campagnolo beschikbaar. Helemaal zo gek nog niet!