In het weekend van 26 en 27 mei staat de Ronde van Katendrecht weer op de agenda. Deze zaterdag en zondag vormt de Kaap weer het decor van een vrolijk Frans dorpsfeest. Extra leuk, het wordt bezocht door (oud-)wielerprofs en -amateurs, fietsliefhebbers en heel veel liefhebbers van 's werelds mooiste vervoermiddel: de fiets.

Het programma is een mix van wielerwedstrijden voor alle niveaus (uiteraard per eigen klasse) gecombineerd met culturele en sportieve activiteiten. Voor ieder wat wils tijdens dit ‘Feest van de Fiets’.

Zaterdag 26 mei

Ronde van Katendrechtpinterest
FOTO: RONDE VAN KATENDRECHT

Op zaterdag 26 mei zal de Sportklasse de koersen aftrappen. Later op de middag zijn de NL Crit Series en een koppelkoers voor oud-beroepsrenners, met onder meer Michael Boogerd, Steven Rooks en Rob Harmeling. Daarnaast worden er Dikke Banden Races verreden en is er een 10km hardloopwedstrijd. Voor de recreatieve renner (die ook nog eens boven de 95 kilo weegt) is er een nieuw programmaonderdeel: de Dikke Mannen Race.

De Ronde van Katendrecht zou de Ronde van Katendrecht niet zijn zonder cultureel programma. Op zaterdag geven onder meer DJ Roccalberti, Tim Hartog, the Ukuladies en the Phantom Four ft. Silver Sufering Rudeboy acte de presence. In het nabij gelegen Lantarenvenster op de Wilhelminapier worden korte wielerfilms getoond tijdens Rotterdams Open Doek en in Verhalenhuis Belvédère vertellen o.a. Rien de Roon en Mels de Kievit hun mooiste wielerverhalen. Oud-wielerkok Erwin Grijsen vertelt niet alleen, hij maakt ook een echte wielermaaltijd klaar. Eet smakelijk!

Zondag 27 mei

Op de zondagochtend worden clinics gegeven. Oud-profs Henk Lubberding (voor de mannen) en Vera Koedooder (voor de vrouwen) bieden een leerzame les voor de fietsvaardigheid. Daarna de Katendrechts Kampioenschappen voor Zondagsfietsers, de amateur- en elitekoers. Later die middag volgt de Rotterdamse erewedstrijd Grote Prijs Walhalla.

Ronde van Katendrechtpinterest
FOTO: RONDE VAN KATENDRECHT

Op het Deliplein trapt zondag DJ Roccalberti af, met daarna Che Cirque, Mustang Medicine en de beste Nederlandse beatband the Kik die om 16:30 uur terugkeert op de Kaap. Ook worden zondagavond weer korte wielerfilms getoond van de Ronde van Katendrecht in Lantarenvenster.

De afsluiting van de Ronde van Katendrecht is er eentje om trots op te zijn. Het speciale theaterprogramma ‘Een Italiaanse fietsavond’ in Lantarenvenster. Gastheer Wilfried de Jong maakt hierbij samen met o.a. Joop Zoetemelk, Frank Heinen, Johan van der Velde en Rick de Leeuw een geschiedenisreis door de rijke Italiaanse wielercultuur.

Wat je echt moet weten

  • Wanneer: 26 & 27 mei 2018 (zaterdag van 10 tot 23 uur / zondag van 10 tot 22 uur)
  • Locatie: Katendrecht, Rotterdam
  • Kosten: Entree Deliplein en de verschillende optredens: gratis
  • Variërende inschrijvingsgelden voor de wedstrijden
  • Meer info en inschrijven op rondevankatendrecht.nl

Tekst: Thomas Zijlma Foto: Ronde van Katendrecht