De Powerfly van Trek bestaat al even, maar gelukkig is hij in vernieuwde staat nu nog gaver. En ok, natuurlijk moet je even over een drempel stappen voordat je zo'n bike gaat aanschaffen.

Twee redenen: aan de ene kant krijg je een beetje het doe-maar-normaal-dat-is-al-gek-genoeg-gevoel en aan de andere kant vinden wij Nederlanders ook nog eens dat de benen nu eenmaal het werk moeten doen. 'Vals spelen' met een motor die je 250 watt levert is echt not done.

De Trek Powerfly – Vernieuwd en nog gaverpinterest
FOTO: TREK

Maar bekijk het nu eens van de andere kant. Hoe gaaf vind je die afdaling bij je vakantiehuis in Zwitserland? Hoe graag zou je na de lunch nog een keer willen genieten van dat geniale uitzicht op die Franse bergpas? En hoe tof is het om gewoon drie keer (in plaats van één keer) die gave afdaling te pakken in de Ardennen?

De populaire Powerfly-collectie van Trek is helemaal vernieuwd en voldoet nog meer aan de eisen en wensen van steeds harder groeiende markt voor elektrische mountainbikes. De Powerfly e-bikes zet een nieuwe norm voor gebruiksvriendelijke integratie. Alle nieuwe modellen hebben namelijk de exclusieve Removable Integrated Battery (RIB), waarbij de Bosch 500 Wh PowerTube accu volledig is geïntegreerd in de onderbuis. Gelukkig is de accu makkelijk toegankelijk en dankzij de geïntegreerde afdekkap en het ingebouwde handvat goed uitneembaar en makkelijk terug te plaatsen.

De Trek Powerfly – Vernieuwd en nog gaverpinterest
De Trek Powerfly – Vernieuwd en nog gaver

Over de gehele lijn kregen bikes betere specificaties: betere voorvorken, krachtigere remmen met vier zuigers én sterkere banden. Omdat snelheden hoger liggen is het belangrijk dat je materiaal voldoet aan de beste rijeigenschappen en onderdelen. Alle nieuwe Powerfly modellen beschikken over een robuuste, oerdegelijke Bosch Performance CX-motor. 250 Watt extra vermogen onder je kont levert je het extra vermogen van een goed getrainde amateur. Ongelofelijk veel fun is eigenlijk een garantie.

De Powerfly-collectie bestaat uit drie categorieën: hardtail, full suspension (130 mm) en Long Travel (150 mm). De nieuwe OCLV Mountain carbon modellen in de categorie Long Travel zijn nu vooral nóg mooier, zijn in gewicht gedaald en de rijeigenschappen zijn nog verder verbeterd. De Powerfly Sport hardtails zijn compleet uitgerust met spatborden, bagagedrager, fietsstandaard, en verlichting. Perfect voor fietsers die onder alle weersomstandigheden en op elke ondergrond willen kunnen rijden. De damesmodellen in hardtail- en full-suspensionuitvoering hebben damesspecifieke geometrie en een design met andere kleurenopties.

De Trek Powerfly – Vernieuwd en nog gaverpinterest
FOTO: TREK

Natuurlijk zijn in Nederland de mogelijkheden met deze bikes beperkter, maar wie een keer met zo'n machine door de Eiffel, het Zwarte Woud of de Vogezen heeft gevlamd zal voor de rest van zijn leven met een grijns van oor tot oor terugdenken.

De meeste modellen zijn nu verkrijgbaar bij Trek dealers. Maar wist je dat er in Utrecht een compleet nieuwe winkel van Trek is gekomen? Trek Bicycle Utrecht. De naam zegt het al. In deze nieuwe winkel staan vanaf vandaag (21 juni) alle new Powerfly modellen: hardtail, Full Suspention en Long Travel. Twee demo modellen staan klaar voor als je een keer wil testen.

Deze advertorial is tot stand gekomen in samenwerking met Trek.

Tekst: Thomas Zijlma Foto: Trek