Ok, schappelijk is natuurlijk relatief. €1450 Pieken is geen kleinigheid, maar als je bedenkt dat je met deze eenmalige Infinity Pass kunt deelnemen aan alle Haute Route events die er in 2019 georganiseerd worden, dan kan het zomaar iets worden om over na te denken.

In de afgelopen twee jaar hebben wij deelgenomen aan Haute Route Mont Ventoux en aan Houte Route Alpe d’Huez. Driedaagse events die echt tot in de puntjes georganiseerd zijn. De driedaagse events bestaan altijd uit twee etappes plus een klimtijdrit. De zevendaagse events trakteren je altijd op 6 ‘gewone’ etappe en één klimtijdrit.

Wat Haute Route zo gaaf maakt is dat het naast de goede organisatie ook altijd de mooiste routes en beklimmingen zijn. Zoals het een goede cyclosportief of grand fondo betaamd, wordt de weg grotendeels vrijgehouden van verkeer. En naarmate je beter getraind bent en meer vooraan mee kan fietsen, is het echt koers! Tour de France spelen voor liefhebbers, dat is het. Laten we het zo zeggen. De eerste 100 deelnemers maken zich echt druk om hun klassering en de andere 300 deelnemers doen mee voor de uitdaging en ‘het uitrijden’.

Cycling, Mountainous landforms, Mountain range, Mountain pass, Vehicle, Mountain, Outdoor recreation, Road cycling, Alps, Recreation, pinterest
FOTO: HAUTE ROUTE

Maar wil je een keer beleven hoe het is om in een peloton van getrainde fietsers over de mooiste beklimmingen van Europa (en Amerika) te rijden? Dan is dit echt de moeite waard. In je deelname zit niet alleen een goede route en verzorgingsposten onderweg. Nee, ook voor massages, village depart met mechaniekers (en ondersteuning onderweg natuurlijk), avondmaaltijden en transfers van al je spullen wordt gezorgd.

Voor 2019 heeft Haute Route dus de Infinity pass in het leven geroepen. Met deze pas kun je voor één bedrag aan alle events deelnemen. Een passe partout dus. Wil je hier meer over weten, check dan deze pagina. Je moet er wel een beetje op tijd bij zijn, want je kunt nog nét gebruik maken van de vroegevogelkorting.

Bekijk hier de video.

Tekst: Thomas Zijlma
Foto: Haute Route