Alpe d'Huez kennen wij allemaal! Een mythische klim. 13,8 Kilometer, 21 haarspeldbochten, 8,1 procent stijgingspercentage en 11,5 procent op de steilste stroken.

Geen wonder dat Haute Route hier een van de meest prestigieuze driedaagse cyclo's organiseert. En het allermooiste? Wij zijn er drie dagen bij en hebben één van onze beste mannen afgevaardigd.

alpe d'huez, haute route, Pyreneeën, afzienpinterest
FOTO: SVEN ASJES

Sven Asjes is al jaren renner bij DTS (ja ja, dezelfde club als waar Niki Terpstra zijn roots heeft). Sven is niet al te groot, hij weegt bijna niets en heeft jarenlang ervaring met koersen. Deze gast is een beest met een houten kop. Niet dat we de druk heel hoog willen opvoeren, maar een top-25 zou haalbaar moeten zijn in een van de zwaarste cyclo's van dit moment...

Vorige jaar waren we te gast bij Haute Route op de Mont Ventoux en dit jaar rammen we drie keer Alpe d'Huez op. Twee etappes en één klimtijdrit naar de top van dit voor Nederlanders epische wintersportdorp.

Wil je alles over het evenement weten? Klik dan hier. Maar wil je zijn belevenissen volgen, een dagelijks verslag lezen en de video's 'behind the scenes' volgen? Ga dan naar bicycling.nl/hauteroutalpedhuez.

Tekst: Thomas ZIjlma
Foto: Sven Asjes