De LtD Gravel Raid is een feit! Van 28 tot 30 september is het zover. 110 of 140 kilometer gravel happen in de Duitse Eifel. Zet het in je agenda en check de website.

Voor Laurens gaat er een droom in vervulling met zijn eigen graveltocht. 'Toen ik in de VS woonde, deed ik een paar off-road races, die erg leuk waren. Gravel endurance races over 100 mijl met meer dan 3.000 hoogtemeters klimmen, in een afgelegen gebied. Dat is vet!'

Er zijn drie getimede segmenten waarover klassementen worden opgemaakt. Maar het gaat zeker niet om racen alleen; het wordt één groot fietsfeest. 'Maar je moet ook ballen hebben om mee te doen. Het is echt uitdagend en ik wilde het echte gravelracen uit Amerika naar mijn Europese fietsvrienden brengen.'

En hier is hij dan: LtD Gravel Raid.

Geleid door je GPS, ga je over een prachtige route en over drie all-out Gravel Challenges (getimede secties). Je kunt opladen met stevig en smakelijk eten bij twee rustplaatsen. Na de finish wacht een geweldige maaltijd op je en je kunt je opfrissen voor de Saturday Night Party.

In de Gravel Raid Festival Area - ontworpen door GruntMeister CJ - ontmoeten twee werelden elkaar: gravelracing en muziekfestival. 'We maken een toffe sfeer met livemuziek, DJ's, entertainment, foodtrucks, BBQ, bierbar, barista-koffie en meer.

Laurens ten Dam presenteert: LtD Gravel Raidpinterest
FOTO: LTD GRAVEL RAID

Mee doen aan de LtD Gravel Raid doe je op een gravelbike, een crosser, een MTB of een racefiets met minimaal 28 millimeter bandjes.

Race segmenten

We registeren de rijders voor de uitdagingen met Strava (opgezet door OpFietsen.nl). Word dus lid van onze Strava club als je gerangschikt wilt worden. Na het uploaden van je rit, word je gerangschikt in de resultaten. De overall winnaar is de snelste totale tijd voor alle uitdagingen.

Een heel weekend op stap met onze hoofdredacteur? Check dan hier de website van dit nu al legendarische event!

Laurens ten Dam presenteert: LtD Gravel Raidpinterest
FOTO: LTD GRAVEL RIDE