Wist je dat er tools zijn om een persoonlijke heatmap van al je Strava-activiteiten te maken? Dat levert een heel tof overzicht op van de plekken waar je (het meest) hebt gefietst!

De gegevens die je wellicht al jarenlang op Strava zet zijn waardevol. Vooral voor jezelf natuurlijk, want het levert een gigantische bak met data op, die je op allerlei manieren kan analyseren. Het is dan ook heel leuk dat er overal op de wereld ontwikkelaars zijn die hele leuke tools maken met de API (Application Programming Interface) van Strava.

Eén van die ontwikkelaars is Jonathan O’Keeffe, die een tool heeft gemaakt waarmee je een personal heatmap kan maken op basis van jouw Strava-activiteiten. Met deze heatmap kan je in één oogopslag zien op welke wegen je het vaakst gefietst hebt (dan is de weg heel lichtgeel gekleurd) en welke wegen je nog maar één keer hebt gereden (dan is de weg paars gekleurd).

Wil je ook zo’n mooie kaart van je eigen ritten? Ga dan naar jonathanokeeffe.com en maak daar een connectie met je Strava-account. Vervolgens selecteer je de activiteiten die je wilt gebruiken – van bijvoorbeeld een specifieke periode of van een specifiek type activiteit. Let er wel op dat het even kan duren voordat alle ritten die je selecteert ingeladen zijn.

Tekst: Sander Jansen