Froome wint de Tour en de Vuelta en Peter Sagan rijgt de ene na de andere zege aan elkaar. Knap, geweldig en bijzonder, maar wedden dat jij zelf ook iemand kent met een bijzonder fietsverhaal!

Is het je buurman die elke week met groot plichtsbesef zijn trainingskilometers maakt? Is het je vriendin die met een blinde kennis op een tandem aan toertochten meedoet? Of misschien wel je vader die kinderen in de buurt enthousiast maakt voor wielrennen?

Hoe geweldig we zijn prestatie in de Giro ook vinden, Tom Dumoulin maakt geen kans op de titel Fietser van het Jaar. Deze prijs is voor een ‘gewone’ fietser. Hij of zij die kilometers maakt op een racefiets, mountainbike of hybride.

Niet een vakjury bepaalt wie wint, maar jij. Uit alle inzendingen maken we een selectie van drie kandidaten. Via onze website kan er op de fietsers gestemd worden. Hij of zij met de meeste stemmen wordt Fietser van het Jaar. En wint een WAARDECHEQUE VAN 500 EURO, te besteden bij Mantel.

We vragen je om via SINON (onderstaande app) een filmpje te maken en in te sturen van de kandidaat voor de titel Fietser van het Jaar. Een kort filmpje waarin we de fietser (m/v) zien en een korte motivatie horen. Publiceer je filmpje direct op ons Youtubekanaal en op onze website. (Dit gaat automatisch via de app).

Download de app

Heb je geen iPhone of iPad, publiceer je video dan via Facebook of een eigen youtubekanaal en gebruik onderstaand formulier.

Deze actie afgelopen. Je kunt niemand meer nomineren.