Cross is here! Als de blaadjes langzaam bruin kleuren en de grote koersen op de weg gedaan zijn, dan is het tijd voor de cross!

Beleving, afzien, de renners van heel dichtbij zien, crossen is feest. Een heel dorp verheugt zich het hele jaar op het spektakel. Goedkope winterjacks met de naam van de favoriete coureur erop gedrukt, bierdrinken vanaf 08.00 uur in de ochtend en friet eten tot je niet meer kan. En dan vergeten we nog de volksmuziek, de winterlaarzen, de bagger en de geweldige sfeer.

Geen wonder dat eigenlijk iedereen van de cross houdt en dus ook geen wonder dat kledingmerk Rapha hier iets speciaals mee wil doen. En dat doen ze! Op 3 november organiseren zij samen met Libéma het EK Modderhappen. Niet voor de profs, maar gewoon voor liefhebbers.

Land vehicle, Cycle sport, Vehicle, Bicycle, Bicycle racing, Cyclo-cross, Sports, Cross-country cycling, Cyclo-cross bicycle, Cycling, pinterest
FOTO: RAPHA

Het EK Cyclocross wordt dit jaar gehouden in Rosmalen en ook jij als enthousiasteling van deze schitterende sport kan op dát parcours in hetzelfde weekend strijden om de titel. Er is plaats voor 80 deelnemers die kans maken op de winst. Maar - haast natuurlijk zou je zeggen - is er ook een prijs voor de modderigste fiets of degene die het meest lachwekkend van de fiets springt en weer opstapt.

Rapha is zelf natuurlijk ook aanwezig. Zij zorgen met hun mobile clubhuis voor goeie koffie, laten je de nieuwe cross-collectie zien, hebben een leuk programma met Sophie de Boer. Oud-prof Bobbie Traksel van Libéma en Rapha vinden het echt gaaf om de cross op deze manier écht bij de liefhebbers te brengen. Wanneer kun je nou op hetzelfde parcours rijden als Mathieu van der Poel, Wout van Aert of Sanne Cant?!

Vind je het gaaf om een van de 80 mafketels te zijn? Check dan hier de inschrijflink voor het EK Modderhappen.

Tekst: Thomas Zijlma
Foto: Rapha