RouteTour stimuleert je om ook eens een andere route te rijden. Binnen de sportpsychologie is al langer bekend dat dit een positief effect heeft om vastgeroeste patronen te doorbreken. Hoe meer je brein wordt gestimuleerd, hoe actiever je wordt. Je kunt de tool vinden op www.routetour.nl.

Alternatieve routes
Met behulp van RouteTour kun je makkelijk nieuwe paden inslaan en trek je er dus nog vaker op uit. Mede namens ons, excuses voor het thuisfront. Met de tool kun je binnen 1 minuut uit drie alternatieve routes kiezen. Door een koppeling met Strava worden je routes afgestemd op je persoonlijk profiel. Daarnaast maakt RouteTour ook gebruik van het weer en google maps. Dus kun je met één druk op de knop ervoor zorgen dat je het laatste stuk van je route altijd wind mee hebt. Nice!

Robert Gesink laat even zien hoe het werkt

Nieuwe prikkels
Wielrennen is goed voor de conditie en maakt je hoofd leeg. Alsof we dat nog niet wisten. Maar nieuwe routes houden je ook gemotiveerd, weet voormalig profrenner Matthieu Heijboer. Hij is Head of Performance van wielrenteam Team LottoNL-Jumbo. ‘Als je heel monotoon dezelfde routes blijft rijden, krijg je daar steeds minder energie van,’ zegt Heijboer. ‘Ik probeer als trainer veel variatie aan te brengen. Nieuwe prikkels maken je altijd beter, dat geldt ook in het dagelijks leven.’

Ook psycholoog Jef Brouwers werkt met topsporters en noemt zichzelf prestatiepsycholoog. ‘Mensen moeten het voordeel inzien van het niet herhalen van die bekende patronen. Hoe meer je het brein stimuleert en aan het werk zet, des te actiever je wordt.’, aldus Brouwers.