Gedurende 5 weken heb je elke week kunnen kiezen uit 10 prachtige wielerwoorden. In totaal dus 50 wielertermen die onderling hebben gestreden om de titel.

Vanaf de start ging het meteen hard. Chasse patate nam de kop en gaf er een paar keer een harde snok aan, zo vormde zich al snel een kopgroep met een man van Wieltjeszuiger en van Het koffiemolentje. Deze vier man reden de eerste 80 kilometer met het hol open om het jagende peloton voor te blijven.

Uiteindelijk viel het stil en ontstond er een kleine impasse omdat geen van andere ploegen wilde rijden. Maar toen gooide de ploeg van Harken de knuppel in het hoenderhoek. Het spel was nu echt op de wagen. In de kopgroep was nu ook Stoempen komen aanhaken die de sprong naar de kopgroep gewaagd had. Door heel geslepen met Linkeballen samen te werken lukte het hem om samen met Mollemalen het karretje van de anderen in de poep te rijden.

De horde renners in het aanstormende peloton was net te laat om het drietal bij te halen. In de laatste bocht voor de meet was het Mollemalen die met lange halen Linkeballen voorbij stak. Maar het was net te ver. De geslepen Linkeballen passeerde met een ultime jump nog net de duwende en stampende Mollemalen. Helaas was het voor Linkeballen al een zware dag geweest. Hij kon het nét niet afmaken. En zo was het Stoempen die aan het langste eind trok in de sprint. Hij drukte net zijn wiel voor Linkeballen en Mollemalen over de streep. Maar de nieuweling Mollemalen moeten we in de gaten houden de aankomende jaren want hij reed de stenen uit de straat en zorgde er eigenlijk voor dat Stoempen in een zetel naar de streep werk gereden.

De volledige top-10:

  1. Stoempen
  2. Linkeballen
  3. Mollemalen
  4. Harken
  5. Iemand zijn karretje in de poep rijden
  6. Chasse Patate
  7. Een koffiemolentje draaien
  8. Met het hol open
  9. Wieltjeszuiger
  10. Er een snok aan geven

Tekst: Thomas Zijlma