De eerste editie van Brabants Trots is verplaatst naar zondag 22 april 2018. In eerste instantie stond het evenement gepland op 18 maart maar wegens de weersomstandigheden en aanhoudende glibberigheid op en rond het parcours kon de organisatie de veiligheid voor de deelnemers niet garanderen.

Gelukkig is nu besloten om het evenement op 22 april 2018 alsnog doorgang te laten vinden. Dat is dus mooi nieuws want het belooft een lekker rondje te worden.

De organisatie is natuurlijk blij dat het evenement alsnog plaats kan vinden. Een dikke maand later dan gepland wordt er gestart en gefinisht op de sfeervolle promenade van Tilburg University en de afstanden blijven ook ongewijzigd. Voor deelnemers die al ingeschreven waren is het niet nodig om opnieuw in te schrijven. Wel is de inschrijving weer geopend voor nieuwe deelnemers.

Brabants Trots is niet het enige wielerevenement dat Golazo Cycling organiseert in de Provincie Noord-Brabant. Eind juni vindt het NK Wielrennen plaats in West Brabant op de Brabantse Wal. Hieraan koppelt de organisatie ook een toertocht op zaterdag 30 juni. In de andere Provincies staan voorafgaand aan het NK Wielrennen ook de KlimClassic (10 mei 2018), Classico Boretti (12 mei 2018) en de Midzomer Challenge (21 juni 2018) op het programma.

Tekst: Thomas Zijlma
Foto: Brabants Trots