Het MTB-seizoen is voor veel liefhebbers weer begonnen. Alhoewel het weer nog steeds fantastisch is voor je rondjes op de weg, zien we dat steeds meer fietsers de MTB pakken. En terecht, want op je dikke banden van de natuur, en de singletracks te genieten is één groot feest.

In samenwerking met MTBroutes.nl, Natuurmonumenten, Tracks&Trails, IBMA en Velosolutions wordt er een award uitgereikt voor de mooist MTB-route van het jaar. Velen van jullie weten dat het onderhouden van een MTB-route veel tijd en energie kost en dat dit door vrijwilligers gedaan wordt. Tijd dus om hen in het zonnetje te zetten en te stemmen op jouw favoriete rondje.

De winnende route én natuurlijk de vrijwilligers die het onderhoud doen, gaan er vandoor met 'De Gouden Schop'.

De Awards

Het concept is verder ongewijzigd gebleven. Stemmen voor de Gouden Schop kan tot 29 September via deze link. Deze short-list komt tot stand i.s.m MTBroutes.nl. Om voor een Gouden Schop in aanmerking te komen moet de route een Top 25-route notering hebben (op basis van gebruikersreviews).

De MTB Trail Awards 2018

Voor de awarduitreiking is er dit jaar aangesloten bij de Trail Builders Summit. Deze wordt gehouden Europese hoofdkantoor van Specialized in de achterhoek. Aan het eind van de dag, om 17.00 uur, gaan de deuren open voor de awarduitreiking. Vind je het leuk om erbij te zijn? Stuur dan een mailtje naar info@mtbtrailawards.com onder vermelding van 'uitreiking 2018'.

Give aways & meer!

Er ligt voor de winnende routebouwers een mooi prijzenpakket klaar, maar ook onder de mensen die hun stem hebben uitgebracht, worden er in de maand september mooie prijzen verloot. Zo maak je bijvoorbeeld kans op een pakket Specialized MTB-accessoires of een Kärcher bikewash. Houd hiervoor de Facebookpagina in de gaten.

Zet dus jouw favoriete MTB-route in het zonnetje en breng je stem uit.

Datum & locatie

29 September - Specialized HQ
Zeddamseweg 84B,
7041 CT 's-Heerenberg