De Classico Boretti is inmiddels een bekende naam onder de toertochten. Al is het alleen al om het wielershirt dat je bij inschrijving krijgt. Het hele jaar door kom je wielrenners tegen in het bekende Boretti-shirt. Maakt niet uit in welke provincie je je bevindt.

Op zaterdag 12 mei wordt de tocht alweer voor de 11e keer verreden en ook deze editie komt de organisatie met mooie routes. Vanaf de nieuwe startlocatie, de Mauritskazerne in Ede, loopt het parcours over de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk krijg je de Grebbeberg, de Amerongse berg en de Posbank voor de kiezen. En aangezien de Classico Boretti een toertocht met een Italiaans tintje is, mag de Italiaanse weg natuurlijk niet ontbreken. ‘Piano, piano’ zal hier niet opgaan. De klim van 7% is een perfect moment om je fietsmaten even te laten zien wie hier nou de sterkste is.

Qua afstanden is er voor ieders wat wils. Zo is er de familietocht van 30 kilometer en een route van 65 kilometer. Op het parcours van de 115 km beklim je naast de Italiaanseweg ook de Zijpenberg en de Posbank. En voor de echte kleppers is er de 165 kilometer met zo’n beetje elk bekend klimmetje die er in de omgeving te vinden is.

Bij terugkomst is er genoeg pasta voor iedereen tijdens de Pasta Party en proost je met een heerlijk speciaal biertje op een geslaagde tocht.

De inschrijving van de Classico Boretti 2018 is nog tot en met zaterdag 12 mei 12:00 uur mogelijk via deze link tenzij de startnummers eerder zijn uitverkocht. Ook bestaat er de mogelijkheid ter plekke nog in te schrijven.

Tekst: Stephanie Reitsema
Foto: Classico Boretti