Zaterdag 11 augustus vindt de 36e editie van LBL Ardennen Classic plaats. Tijdens deze tocht krijg straffe kuitenbijters als de Côte de Vien, de Côte de Chambralles en Roche aux Faucons voor de kiezen. Een échte heuvelklassieker dus.

De profs komen volgende maand tijdens Luik-Bastenaken-Luik al in actie op deze wegen dus hoe leuk is het om ook je eigen benen daar eens te testen. De laatste Ardennenklassieker van het voorjaar is de oudste en één van de meest prestigieuze klassiekers.

LBL Ardennen Classic van Le Champion is gebaseerd op Luik-Bastenaken-Luik en wordt verreden als de temperaturen aangenaam zijn en de benen beter getraind.

Land vehicle, Bicycle, Vehicle, Cycling, Road cycling, Cycle sport, Road bicycle, Outdoor recreation, Recreation, Bicycle racing, pinterest
FOTO: LE CHAMPION

De toertocht biedt verschillende afstanden: 125, 170 en 233 kilometer. Voor ieder wat wils, maar zorg ervoor dat je getraind aan de start verschijnt want 2300 hoogtemeters is geen kattenpis. De routes zijn uitdagend en zitten bomvol hoogtemeters met bekende beklimmingen als Le Chambralles en Roche aux Faucons. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe Waalse reuzen waarbij je echt uit het zadel moet komen. De Côte de Vien, een klim van bijna 6 kilometer, heeft een maximaal stijgingspercentage van 9 procent. Op 18 kilometer van de finish, in volle finale, wordt nog een echte kuitenbijter voorgeschoteld. Met een percentages tot 20 procent spuit het lactaat echt uit je oren op de Côte de Combe!

De inschrijving voor de LBL Ardennen Classic 2018 is vanaf vandaag geopend.

Klik hier om je in te schrijven

Tekst: Stephanie Reitsema
Foto: Le Champion