Nergens wordt de wielersport zo intens beleefd als in Italië. En na de overwinningen van Tom Dumoulin in de Giro d'Italia en van Anna van der Breggen in de Giro Rosa vieren ze bij de Gran Fondo Rosa het Italiaanse wielrennen des te meer.

Aankomende zondag 22 april fietsen duizenden toerrijders de belangrijkste delen van de Ronde van Italië die in 2016 in Gelderland werd verreden. En je kunt natuurlijk nog mee doen!

De Gran Fondo Rosa kent drie afstanden; 80 km, 110 km en 160 km. De routes volgens grotendeels de routes van de Ronde van Italië 2016. Na de start in Oosterbeek vervolg je je weg door de prachtige omgeving rondom Arnhem en Nijmegen. De routes bieden pittige klimmetjes zoals de Italiaanseweg, de Holleweg, Berg en Dal en de Posbank die worden afgewisseld met vlakke stukken dijk en een glooiend heuvellandschap.

Na de finish van de Gran Fondo Rosa kun je genieten van een lekkere pasta en een welverdiend Italiaans biertje in het Rosa Finish Village in Park Hartenstein in Oosterbeek. Daarnaast vind je er genoeg food trucks met eten voor de lekkere trek of je hongerklop weer te boven te komen, Italiaanse muziek en kun je er Luik-Bastenaken-Luik kijken op een groot scherm. Ook mooi: Deelname aan de Gran Fondo Rosa is inclusief een uniek Limited Edition GF Rosa wielershirt.

Naast de individuele inschrijving kan er ook gezamenlijk ingeschreven worden als Vriendenteam (vanaf 5 personen). Je krijgt dan een gereserveerde tafel met naambordje in het Rosa Finish Village. Voor de start nog even wakker worden met een kop koffie en bij terugkomst proost je met een Italiaans biertje op een heerlijke tocht. Ook makkelijk is dat je op de VIP Parking kan parkeren. Lekker dicht bij de start en finish.

De inschrijving van de Gran Fondo Rosa 2018 is nog tot en met zaterdag 21 april mogelijk via deze link. Ook bestaat er de mogelijkheid ter plekke nog in te schrijven.

Hier nog een mooie impressie.

Tekst: Stephanie Reitsema
Foto: Gran Fondo Rosa