Dit heb je nodig:

  • 250 gram biscuits (verkruimeld)
  • 250 gram poedersuiker
  • 225 gram boter, gesmolten
  • 300 gram pindakaas
  • 265 gram chocolate chips

Meng in een middelgrote kom de koekkruimels, poedersuiker, boter en 250 gram pindakaas door elkaar. Druk het in de bodem van een ovenschaal (23×33 cm). Smelt de chocolate chips in een metalen kom boven een pan kokend water met de overgebleven 50 gram pindakaas, roer af en toe tot het een gladde massa is.

Alternatief: smelt de chocolate chips en pindakaas in een kom in de magnetron in 2 minuten, waarbij je iedere 30 seconden even roert.

Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de koekjesbodem. Zet het minimaal een uur in de vriezer, snijd het dan in 18 vierkante stukken. Voedingswaarde per stuk 361 calorieën, 6g eiwit, 34 g koolhydraten (2 g vezels, 26 g suiker), 25 g vet (11 g verzadigd), 227 mg natrium.